Oficjalne forum dla członków byłej gildii Assassins z serwera Cath PvE PL z gry Runes Of Magic
Admin, strzeż sie!
Z powodu tego, ze wprowadzilem nowe rangi uzywane przez prawdziwych Assassynów, sa one po innym jezyku. Tu macie ich spolszczenie, wytlumaczenie.
Imam -mistrz
Wiceimam* -zastepca mistrza
Da'i 'd-Du'at -naczelny Da'i
Da'i 'l-Kabir -wyzszy Da'i
Da'i -wtajemniczony
Rafiq -czesciowo wtajemniczony
Lasiq -aspirant -nie wtajemniczony
Fiada'i - wierny
Burak* - Raga karna
Nieaktywny* -Nie uzasadniona obecnosc powyzej 2 tygodni, po powrocie do gry stara ranga spada o 1.
*Rangi nie uzywane przez prawdziwych Asasynów.
Źródlo:
http://archiwum.europa21.pl/Article3484.html
autor zlinkowanego artykulu napisał:
Asasyni mieli siedem stopni wtajemniczenia. Na samej górze drabiny stał imam, będący ostatecznym autorytetem w kwestiach religijnych, potomek Alego i Nizara. Do osób, które przeszły całkowitą inicjację należeli Da'i 'd-Du'at (naczelny Da'i), Da'i 'l-Kabir (wyższy Da'i oraz zwykli Da'i. Rafiq (towarzysze) należeli do grupy częściowo wtajemniczonych, natomiast Lasiq (aspiranci) i Fida'i (wierni) nie mieli dostępu do tajemnic ezoterycznej doktryny.
Uprawnienia opisze w przyszlym tygodniu (Moge je troche pozmieniac zeby pasowaly do rang
Z Tygodniami poślizgu, ale oto są uprawnienia (tak-t, nie-n)
Ragni pod tym linkiem"
http://forum.assassinsrom.cba.pl/rangi.htm
Admin, strzeż sie!
Ktos na wczasy, ferie itd moze na 2 tygodnie wyjechac, dlatego wywalqni beda po 3 tygodniach nieibecnosci (chyba ze ktos poinformuje predzej. a po 2 tygodniach tylko ranga na minus
No nieźle, w końcu COŚ a nie nowicjusz asasynów i inne duperele Wolva xD A on się czepiał, że pozmieniałem rangi >.< już nawet "Zajebisty" był lepszy od tego co on zrobił xD
EDIT: Fajne zabezpieczenie przed wulgaryzmami, ale teraz nie wiadomo o jaką rangę mi chodzi xD
Ostatnio edytowany przez Argariss (20-01-2011 17:02:16)
Rekrut Straży Lwiego Serca
Przypomniały mi się nasze (najczęściej moje ) zabawy rangami, które wkurzały Wolva, zwłaszcza jeśli obiektem zmiany rangi był jego alt xD
LoL najczęściej twoje, a to mnie chciał wywalić z gildii za zabawę rangami >.<
Właśnie Sirto jaką rangę dostanę jak "wrócę" do starego-nowego Assassins?
Ostatnio edytowany przez Argariss (20-01-2011 21:05:06)
Admin, strzeż sie!
Arg hmm Burak?
Może na Rafiq'a się załapiesz.
Admin, strzeż sie!
Najpiekniejszej nie ma a nerki sa 2
Dlatego Feniu da ci szanse i zabierze ci tylko jedną a jak dasz najpiękniejszą (dla chłopaka o.O?) to w nagrodę zatrzymasz swoją ostatnią nerkę (nie zgub jej!)
Admin, strzeż sie!
Ale wątroba jest tylko 1
Admin, strzeż sie!
te forum jest publiczne, proszę nie siać światowego zgorszenia
Tak wogóle nie ma chętnych na penisa Tomulusa?